Over mij

Hallo, ik ben is Sandra Wesenaar, ik ben 55 jaar, heb 2 zoons van 25 en 27 jaar, en een partner met twee dochters van 11 jaar.

Als gevoelig kind was ik al snel bezig om alles goed te doen voor anderen. En ik dacht dat gevoelig zijn niet oké was, dus dat stopte ik weg. En ik had de overtuiging aangenomen dat ik goed was, als ik goed was voor anderen. En zo leefde ik in een soort overleef stand. Het klinkt zwaarder dan het toen voor me was, ik wist niet beter.

Mijn uitdagingen.
Onze jongste zoon schoot op 5-jarige leeftijd in een psychose. Later bleek hij autisme en een verstandelijke beperking te hebben zoals we dat indelen. En ik ging daarmee om zoals ik gewend was; knokken en vechten, voor hem, en voor andere volwassenen en kinderen in de regio met  vergelijkbare kwetsbaarheden, en hun naasten. Veel lezen, leren en doen.
Vooral niet verwerken en voelen hoe het met mij was, want als ik dat zou doen, kon ik niet meer overeind blijven voor mijn gezin, dacht ik.
Ik wist toen niet, dat dit niet waar is.

Toen er 11 jaar later nog 2 emotionele gebeurtenissen tegelijk plaatsvonden, werd het me, ik zou zeggen eindelijk, teveel.

Nieuwe richting
De omstandigheden en wat er gebeurde veranderen kon ik niet, maar ik kon wel wat doen aan de manier waarop ik ermee omging. En dat denken kende ik onderhand wel, maar op een diepere laag daar zat e.e.a. waar ik niet bij kon komen en waar veel meer kracht (toen nog tegenkracht) in zat. 

Ik ontdekte een nieuwe kant
Een vriendin zei tegen me dat ze een cursus deed, die alleen maar over voelen ging.  En ik wist dat ik daar moest zijn.

En er ging letterlijk een wereld voor me open. Ik kwam erachter hoe beperkt en bepalend ons denken is, en dat in ons gevoel, in ons lichaam zoveel meer wijsheid zit.

Ontdekken, leren en ervaren
Vervolgens ben ik dit bewustwordingspad blijven lopen. Heb veel verschillende cursussen en opleidingen gedaan, omdat het me boeide. Daarbij voel ik me sowieso prettig bij het ontwikkelen van mezelf en het leren van nieuwe dingen leren. Als je het leuk vindt om te weten wat ik zoal deed en doe, klik hier.

Gaandeweg de opleidingen en cursussen waarbij we elkaar door de mechanismes naar onverwerkt oud zeer hielpen, en onbewuste gedachtes en overtuigingen bewust konden worden waardoor ze hun grip verloren, merkte ik, dat ik er gevoelig voor was als er iets anders nodig was. Maar dan bood de structuur van de methodiek daar soms geen ruimte voor. Of ik voelde het als het denken (sturen) van een cursusleider/ster de zuiverheid van wat nodig was onbedoeld verstoorde. Tijdens de intuïtieve massage cursus gaf iemand mij een eind massage die goed beoordeeld werd, alleen ik kon me bij haar niet echt ontspannen, dat zegt ook weer wat over mijn gevoeligheid.

Ik had daar dus last. En dacht dat ik daarmee moest leren dealen, ik maakte me klein; ik was niet ‘goed’. Daar was zo`n oude overtuiging. Nu helpt die gevoeligheid me juist, in mijn werk en in mijn leven. Het maakt het fijngevoelig afstemmen op mezelf en op de ander makkelijk. Ik hoef het niet allemaal te bedenken. Omdat in de zuivere intuïtie zoveel wijsheid blijkt te zitten.

Pionieren
En zo zocht ik een ‘vorm’ waarbij ik echt de energie kon volgen, waardoor nog makkelijker de energie (die geblokkeerd kan zijn door onverwerkt oud zeer en onbewuste overtuigingen) weer kan gaan stromen. Ik combineer intuïtief alles. En juist daarom is er de fijngevoelige afstemming.

Doorstappen
Door dat te doen wat ik het leukste vond, en alles wat ik tegenkwam in mezelf aan te gaan i.p.v. ervoor weg te lopen, kwam ik gaandeweg in de flow. Ik kreeg erg veel energie en ik voelde wat echt bij mij paste in de breedste zin van het woord, waar ik diep van binnen naar verlangde, en viel gaandeweg 50 kg af. Er is enorm veel verandert. En mijn intuïtie groeide mee. Er openden zich verschillende bewustzijnslagen wat ik verwonderd ervaarde.

Van huis uit nuchter
Ik ben van huis uit nuchter, al zou je dat misschien niet verwachten. En toch is dat zo. Maar door mijn eigen processen van de afgelopen 8 jaar, ging mijn energie steeds krachtiger stromen. Daarom kan ik veel betekenen met healingen. Er is geen ‘belemmering’ door een methode tijdens een healing, ik stel me open voor alles wat wil in het moment, en daardoor is er de afstemming.

Dat maakt dat we snel tot de kern te komen. Dat maakt dat er diepe transformaties plaats kunnen vinden.

MatriXcoaching
De MatriXcoaching, is een hele fijne, concrete methode waarbij je zelf, op je eigen manier in korte tijd de lading af kan halen van angsten, trauma`s en overall gevoelens. Je kunt er ook je hoofd mee opruimen wat regie en rust geeft in je hoofd.

Wb lading van trauma en angsten afhalen, is deze methode vergelijkbaar met EMDR. Met de MatriX methode hoef je alleen niet in een herbeleving. Je hoef ook niet te vertellen wat het trauma is, of wat hetgeen is waar je graag de lading vanaf wil hebben. En de triggers worden afgehaald van alle zintuigen waar trauma ervaringen opgeslagen kunnen zijn, waardoor een trauma erna ook echt weg is. Er komen geregeld mensen die EMDR hadden en denken met een deel van het trauma de rest van hun leven rond te moeten lopen, dat hoeft dus niet.

Tot slot:
Die gevoeligheid, dat vertrouwen in het kunnen volgen van ‘jouw flow’, van jouw gevoel, dat wat 100% klopt voor jou, gun ik jou ook. Weg met al die ballast, fijn dicht bij jezelf en in het moment  Met de aandacht bij jezelf en contact makend met dat onbewuste deel en met je gevoel, maakt het leven een stuk makkelijker, dan beweeg je met gemak mee met wat er op je pad komt. Dan weet je welke kant het op wil, en dan lééf je.

Zeg JA tegen jezelf en bel of mail als je meer wil weten, of om een afspraak te maken.