Over mij

 

Mijn naam is Sandra Wesenaar, ik ben 54 jaar, en heb 2 zoons van 24 en 26 jaar, en een partner met twee dochters van 10 jaar.

Mijn leven voor ‘de omslag’
Als hoog gevoelig kind ben ik al heel jong weggegaan van mezelf, en was bezig om alles goed te doen voor anderen. Dat ik gevoelig ben weet ik overigens pas een paar jaar. En ik dacht dat gevoelig zijn niet oké was, dus dat stopte ik weg. En ik had de overtuiging aangenomen dat ik goed was, als ik goed was voor anderen. Hier was ik me uiteraard niet bewust van, en zo leefde ik in een soort overleef stand. Dat was overigens goed te doen, ik had er mijn manier wel in gevonden. Het klinkt misschien zwaarder dan het toen voor me was. Ik wist  niet beter.

Het is vaak nodig om vast te lopen, voor we het anders gaan doen.
Toen was er die pittige uitdaging; onze jongste zoon schoot op 5-jarige leeftijd van de ene op de andere dag in een psychose. Later bleek hij autisme en een verstandelijke beperking te hebben zoals we dat nu eenmaal indelen. En ik ging daarmee om zoals ik gewend was; knokken en vechten, voor hem. En voor andere volwassenen en kinderen in de regio met  vergelijkbare kwetsbaarheden, en hun naasten.
Vooral niet verwerken, want als ik dat zou doen, kon ik niet meer overeind blijven voor mijn gezin, dacht ik. Ik wist toen niet, dat dit alles behalve waar is.

Toen er 11 jaar later nog 2 voor mij zeer emotionele gebeurtenissen plaatsvonden, werd het me, ik zou zeggen eindelijk, teveel.

Dat was een belangrijk omslagmoment met een voor mij helder besef
De omstandigheden veranderen kon ik niet, maar ik kon wel wat doen aan de manier waarop ik ermee omging. En dat denken kende ik onderhand wel, maar op een diepere laag daar zat e.e.a. waar ik niet bij kon komen en waar veel meer kracht, toen nog tegenkracht, in zat. Dat wist ik op dat moment.

Ik ontdekte een nieuwe kant
Een vriendin zei tegen me dat ze een cursus deed, die ging alleen maar over voelen.  En ik wist dat ik daar moest zijn.

En…er ging letterlijk een nieuwe wereld voor me open. Ik kwam erachter hoe beperkt en bepalend ons denken is, en dat in die gevoelslaag, in ons lichaam zoveel meer wijsheid zit…

Ontdekken, leren en ervaren
Vervolgens ben ik dit bewustwordingspad blijven lopen. Heb veel verschillende cursussen en opleidingen gedaan, omdat het me enorm boeide. Daarbij voel ik me prettig bij het ontwikkelen van mezelf, om bij te leren en te ervaren, dus ik blijf dat ook doen. Als je het leuk vindt om te weten wat ik zoal deed en doe, zie Facebook.

Gaandeweg de opleidingen en cursussen waarbij we elkaar naar onverwerkt oud zeer hielpen, en onbewuste gedachtes en overtuigingen bewust konden worden waardoor ze hun grip verloren, merkte ik dat ik er gevoelig voor was als er gestuurd werd in de energie. Ik voelde het als er iets anders nodig was of meedeed, maar dan bood de methodiek daar geen ruimte voor. Of ik voelde het als het ego van een cursusleider/ster de zuiverheid van de energie onbedoeld verstoorde.

Ik had daar last, van want ik voelde dat als een soort verdraaiing in mijn systeem. En dacht dat ik daarmee moest leren dealen. Ik maakte me klein; ik deed wat ‘fout’. Daar was zo`n oude overtuiging. Later bleek die gevoeligheid juist iets positiefs.

Pionieren
En zo zocht ik een vorm waarbij nog makkelijker de vastzittende energie (door blokkades, onverwerkt oud zeer en onbewuste overtuigingen) weer kan gaan stromen.

Dat doe ik door mezelf er letterlijk tussenuit te halen en af te stemmen op wat per moment nodig is. Niet een methode is leidend of wat ik denk (al gebruik ik wel  intuïtief van alles uit alles wat ik deed) maar de energie is leidend in het moment. Daar zit een wijsheid in, die niet met het hoofd te bedenken is. En het raakt altijd precies de kern.

Doorstappen
Door dat te doen wat ik het leukste vond, en alles wat ik tegenkwam in mezelf aan te gaan, kwam ik gaandeweg in de flow. Ik kreeg erg veel energie en ik voelde wat echt bij mij paste in de breedste zin van het woord, waar ik diep van binnen naar verlangde, en viel gaandeweg 50 kg af. Er is enorm veel verandert. En mijn intuïtie groeide mee. Er openden zich verschillende bewustzijnslagen wat ik verwonderd ervaarde.

De magie
Ik was uit eten met een vriendin, en ineens voelde en zag ik een aanwezigheid bij ons. Wat haar overleden vader bleek te zijn. Het was zo leuk en fijn wat er gebeurde, en wat ik zo door kon geven.  Haar vader was een man met humor dus het was een erg gezellig gebeuren daar. Vanaf toen gebeurde dit vaker, ook af en toe bij een klant in mijn praktijk. Dat bleek dan helpend te zijn, bij hetgeen waar de klant voor bij mij kwam.

Soms werd en wordt er wel eens om gevraagd of er iemand aanwezig is. Ik kan daar dan wel op afstemmen, maar het voelt dan voor mij niet zuiver. Dat is niet de manier waarop ik werk.  Ik ga echt voor de zuiverheid, omdat ik me daar zelf het prettigste bij voel. Wat is er op die diepere laag nu echt nodig op dat moment.

Als ik nu naar de bieb ga, wordt ik naar een boek toe getrokken. En dat boek blijkt dan steeds naadloos aan te sluiten, op waar ik me op dat moment in aan het verdiepen ben. We krijgen allemaal zulk soort signalen door de dag heen, maar we zijn niet gewend om die zachte stem, die zachte energie, die zachte richtingaanwijzingen op te merken. Het is ook waar je naar kijkt, waar je aandacht naar toe gaat..

Ook kreeg ik ervaringen dat ik geheald werd. Daar waar het soms tijd kostte om door lastige thema`s heen te zakken, was een pittig thema na deze healing ineens weg. Een wonderlijke ervaring. Later gebeurde dit nogmaals. Ik ben me toen gaan verdiepen in deze manier van healen en heb me daar verder in ontwikkeld. Dit wilde ik doorgeven en zocht contact met Chagai Katz, een Israëlische healer. Het kon dus echt makkelijker.

De aanwezigheid die ik zag, helpen mij inmiddels mee met de healingen die ik nu geef. Ik hoef niet te weten welk chakra het probleem zit, de energie, de healers uit andere dimensies doen via en samen met mij, en samen met jou en de aanwezigheid die bij jou aanwezig is, precies dat, wat op dat moment nodig is. Het is echt een samenspel. Het klinkt magisch, maar dat is het ook.

Wazig en vreemd?
Nee dat is het niet, een healing (met coaching) is gewoon een hele fijne ervaring die je écht op weg helpt. Mensen die hier helemaal niet in thuis zijn voelen en merken dat het helpt, en niet zo`n beetje ook. En daar gaat het om.
En het is zo aards als het maar zijn kan, hoe gek dat ook klinkt.

Tot slot:
Die gevoeligheid, dat vertrouwen in het kunnen volgen van ‘jouw flow’, van de energie, gun ik jou. In je hoofd zit geen diepte, dan maak je lijstjes met voors en tegens. Contact maken met dat onbewuste deel, met het universum, met je gevoel, maakt het leven echt een stuk makkelijker! Dan WEET je.

 

 

 

 

Voel je vrij om te bellen of mailen als je meer wil weten, of bel of mail om een afspraak te maken.