Wees sceptisch naar álles, dus óók naar wat ons al jaren verteld is. Want daar wordt je écht wijzer van.

We hoeven niet alles te weten. Als je je intuïtie maar volgt. En als het gaat om voeding vertrouw ik Drs. Richard de Leth van Oersterk.

Waarom vertrouw ik hem, als ik er woorden aan zou moeten geven?
Omdat hij arts wilde worden en gestopt is omdat er in de geneeskunde studie te weinig aandacht was voor het voorkómen van ziektes.
Omdat hij breed is gaan bestuderen, zowel regulier als complementair.
Omdat hij breed kijkt, samenhang lichaam, mentaal en gevoelsleven.
Omdat hij iedere week een boek leest.
Omdat hij kijkt naar onze ware natuur.
Daarom.

 

Toen ik 3 jaar geleden van binnenuit voelde dat het tijd was om af te vallen, ik woog 145 kg, ben ik dat intuïtief gaan doen door 1 gewoonte per keer te veranderen.
Ik had nog nooit een dieet gevolgd. Omdat Ik wist dat ik dan zou gaan jojo-en. Dat het nóg een moeten zou worden en ik moest al zoveel.

Dus ik ging me op dat moment ook pas verdiepen in: wat is eigenlijk gezond eten. En er bleken naast de oud bekende inzichten zoals de schijf van vijf, veel nieuwe inzichten en onderzoeken te zijn, die gaandeweg nog verder door gaan sijpelen naar het reguliere.

De reden dat ik er toen aan toe was, was omdat ik veel had verwerkt, wat toen de oorzaak bleek van veel en ongezond eten. Het was een onbewuste vorm van verdoven en beschermen. Van leegte vullen.

Naast 3x per week sporten begon ik met het eten van meer groenten en minder aardappelen, spaghetti, rijst etc.

En ik ging water en groene thee drinken ipv cola.

En omdat ik veel groente at zocht ik recepten om de groenten op te leuken 😉. Door groentes te combineren, en meer met kruiden te doen.
Want ik hou nog steeds van lekker eten alleen geniet ik er nu meer van.

Later stopte ik met brood eten. Nu eet ik havermout met wat fruit in de ochtend. En ’s middags een eitje en een groentefruitsmoothie en wat noten. ’s Avonds eet ik van alles, alleen kip en vis, en variaties van groenten.

En ik ging me veel en veel fijner voelen. Ik dacht dat dat alleen was omdat ik.natuurlijk fysiek lichter werd. Ik viel in een jaar tijd 50 kilo af.

Maar er wordt steeds meer bekend over de effecten van niet natuurlijke voeding op ons lichaam. Ook blijkt de preciezere afstemming van voeding op jouw lichaam belangrijk. Juist ook voor je emotionele welbevinden. Zo ‘ver’ ben of ga ik nog niet.
Gevoelige mensen kunnen soms zelf voelen wat wel niet goed voelt voor je lichaam, of worden ziek of krijgen een intolerantie ergens voor. Maar als je dat niet voelt of merkt, wil dat niet zeggen dat het niet ook slecht voor je is.

Mijn jongste zoon lustte vroeger geen melk, en omdat ik toen nog geloofde dat melk juist goed was, heb ik hem dat leren drinken. Nu blijkt melk dus niet goed voor je lichaam te zijn en zijn er andere manieren om de goede stoffen eruit binnen te krijgen. Hij gaf het achteraf gezien in feite goed aan.

Ik sta ervan te kijken hoe mooi alles samenwerkt en hoeveel er mogelijk blijkt op gebied van gezondheid en geluk.

Heel veel mensen ervaren dit gelukkig ook.

Ik wilde jullie dit dus niet onthouden.
Pas toen ik ging verwerken werd IK weer belangrijk. En werd lief zijn voor mijzelf en mijn lichaam belangrijk.

Ik word consequent 6 jaar jonger geschat.
Niet dat ik dat belangrijk vindt maar vind het ook niet erg ;-). Mijn haar is veel gezonder dan in de jaren daarvoor. En waar het om gaat: ik voel me licht op alle vlakken.

Toen ik afviel in dat jaar, ik heb nog nooit zoveel complimenten gehad. Ik ervaarde dat soms wat verbaasd. Omdat ik 20 jaar van mezelf weggegaan was en in de zorg voor onze jongste voor mij traumatische dingen meemaakte. En ik daarnaast nog de hele regio in allerlei vormen wilde inlichten dat er een mega onzichtbaarheid zit áchter gedrag wat iemand laat zien. En hoe belangrijk het is om naar de oorzaak, naar de kern van een probleem te gaan.
Dát was knap, dacht ik toen.

Want afvallen kostte me totaal geen moeite.
Omdat ik met de kern eronder aan de slag was gegaan.

Ik ben een gelukkig mens dat ik nu mensen help door naar de kern van hun probleem te gaan. En het júist daarom zich oplost.

Voeding is daar belangrijk bij.
Dit is al veel meer onderzocht dan dat bij de meesten bekend is.
Maar in de winkels zie je tóch een beweging de goede kant op.

Wees dus sceptisch. Wees sceptisch naar álles. Dus óók naar wat ons al jaren verteld is.
Want daar wordt je écht wijzer van.

Liefs Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.