Over mij

 

Hallo, ik ben is Sandra Wesenaar, ik ben 54 jaar, heb 2 zoons van 24 en 26 jaar, en een partner met twee dochters van 10 jaar.

Als gevoelig kind ben ik al jong weggegaan van mezelf, want ik was bezig om alles goed te doen voor anderen. Dat ik gevoelig ben weet ik overigens pas een paar jaar. En ik dacht dat gevoelig zijn niet oké was, dus dat stopte ik weg. En ik had de overtuiging aangenomen dat ik goed was, als ik goed was voor anderen. En zo leefde ik in een soort overleef stand. Het klinkt zwaarder dan het toen voor me was, ik wist  niet beter.

Mijn uitdagingen.
Onze jongste zoon schoot op 5-jarige leeftijd in een psychose. Later bleek hij autisme en een verstandelijke beperking te hebben zoals we dat indelen. En ik ging daarmee om zoals ik gewend was; knokken en vechten, voor hem, en voor andere volwassenen en kinderen in de regio met  vergelijkbare kwetsbaarheden, en hun naasten. Veel lezen, leren en doen.
Vooral niet verwerken en voelen hoe het met mij was, want als ik dat zou doen, kon ik niet meer overeind blijven voor mijn gezin, dacht ik.
Ik wist toen niet, dat dit alles behalve waar is.

Toen er 11 jaar later nog 2 zeer emotionele gebeurtenissen tegelijk plaatsvonden, werd het me, ik zou zeggen eindelijk, teveel.

Dat was een belangrijk moment
De omstandigheden en wat er gebeurde veranderen kon ik niet, maar ik kon wel wat doen aan de manier waarop ik ermee omging. En dat denken kende ik onderhand wel, maar op een diepere laag daar zat e.e.a. waar ik niet bij kon komen en waar veel meer kracht (toen nog tegenkracht) in zat. 

Ik ontdekte een nieuwe kant
Een vriendin zei tegen me dat ze een cursus deed, die alleen maar over voelen ging.  En ik wist dat ik daar moest zijn.

En er ging letterlijk een wereld voor me open. Ik kwam erachter hoe beperkt en bepalend ons denken is, en dat in ons gevoel, in ons lichaam zoveel meer wijsheid zit…

Ontdekken, leren en ervaren
Vervolgens ben ik dit bewustwordingspad blijven lopen. Heb veel verschillende cursussen en opleidingen gedaan, omdat het me erg boeide. Daarbij voel ik me sowieso prettig bij het ontwikkelen van mezelf en nieuwe dingen leren. Als je het leuk vindt om te weten wat ik zoal deed en doe, klik hier.

Gaandeweg de opleidingen en cursussen waarbij we elkaar door de mechanismes naar onverwerkt oud zeer hielpen, en onbewuste gedachtes en overtuigingen bewust konden worden waardoor ze hun grip verloren, merkte ik, dat ik er gevoelig voor was als er iets anders nodig was. Maar dan bood de structuur van de methodiek daar soms geen ruimte voor. Of ik voelde het als het denken (sturen) van een cursusleider/ster de zuiverheid van wat nodig was onbedoeld verstoorde. Tijdens de intuïtieve massage cursus gaf iemand mij een eind massage die goed beoordeeld werd, alleen ik kon me bij haar niet echt ontspannen, dat zegt ook weer wat over mijn gevoeligheid.

Ik had daar dus last. En dacht dat ik daarmee moest leren dealen, ik maakte me klein; ik deed wat ‘fout’. Daar was zo`n oude overtuiging. Nu helpt die gevoeligheid me juist, in mijn werk en in mijn leven. Het maakt het afstemmen op mezelf en op de (gevoelige) ander makkelijk. Ik hoef het niet allemaal te bedenken. Omdat in de zuivere intuïtie veel meer wijsheid blijkt te zitten.

Pionieren
En zo zocht ik een vorm waarbij nog makkelijker de energie (die geblokkeerd kan zijn door onverwerkt oud zeer en onbewuste overtuigingen) weer kan gaan stromen.

Doorstappen
Door dat te doen wat ik het leukste vond, en alles wat ik tegenkwam in mezelf aan te gaan, kwam ik gaandeweg in de flow. Ik kreeg erg veel energie en ik voelde wat echt bij mij paste in de breedste zin van het woord, waar ik diep van binnen naar verlangde, en viel gaandeweg 50 kg af. Er is enorm veel verandert. En mijn intuïtie groeide mee. Er openden zich verschillende bewustzijnslagen wat ik verwonderd ervaarde.

Onbekend maakt onbemind
Naaste de coaching bied ik healingen aan. Een healing gecombineerd met intuïtieve coaching is een hele fijne ervaring die je echt op weg helpt. Je komt tot belangrijke inzichten door de ontspanning die ontstaat. En er is veel voelbaar. Ook mensen die hier helemaal niét in thuis zijn, voelen en merken dat het helpt, en niet zo`n beetje ook. En daar gaat het om.
En het is aards, hoe gek dat ook klinkt. Er wordt op een bepaalde manier over gedacht door mensen die de ervaring nog niet kennen, wat ik begrijp.

Van huis uit nuchter
Ik ben van huis uit nuchter, al zou je dat misschien niet verwachten. En toch is dat zo. Maar door mijn eigen processen van de afgelopen 8 jaar, ging mijn energie steeds krachtiger stromen. Daarom kan ik veel betekenen met healingen.
En door deze processen werd ik steeds gevoeliger. Ik pik de fijne energie op die er ook is, die zie, voel en hoor ik nu. Ik sluit aan op dat fijnstoffelijke veld wat er ook is.

Dat helpt enorm omdat we zo snel tot de kern komen. Er is niks engs aan, want wat ik zeg is er al, maar werd weggeduwd of was nog niet bewust.

Nieuwe ervaringen
Zo`n 2 jaar geleden zag ik de aanwezigheid van een overleden persoon toen ik uit eten was met een vriendin. Het bleek haar vader te zijn, die een soort van aanwezig was, waardoor we even met zijn 3-en waren. Heel gezellig want haar vader had ook humor.

En daarna gebeurde dat steeds vaker. Ik vind het heel fijn om te merken dat door puur te benoemen wat ik dan zie, voel en hoor, de ander geholpen is.

En er zijn  veel meer mensen die deze energie oppikken, ook kinderen, die daar niet over durven te praten. En er zo ook niet mee om kunnen leren gaan. Deze kinderen komen nu soms ook op mijn pad, en dat is fijn, want het is niet moeilijk, maar je moet het wel even weten. En vooral ook weten dat het er mag zijn, want het is er. Alleen niet iedereen kan dat zien of voelen, dus dat kan eenzaam voelen. Of tot zelf afwijzing of schaamte leiden, en dat hoeft niet.

Er wordt soms door klanten gevraagd of die of die aanwezig. Helaas werk ik zo niet. Het gebeurt vanzelf als het van meerwaarde is voor de vraag waar iemand mee komt, ik zoek het niet op. Ik heb dat een keer wel gedaan, maar voor mij voelt dat als sturend bezig zijn, willen sturen, en daar voel ik me niet prettig bij. Ik volg de energie. Er zuiver mee omgaan is belangrijk voor me.

MatriXcoaching
En wat betreft de MatriXcoaching, deze richt zich op ons denken, wat veel invloed heeft op hoe we ons voelen. Ook een hele fijne en een concrete methode die binnen korte tijd de lading af kan halen van angsten en trauma`s.  Deze methode is wat vergelijkbaar met EMDR. Met de MatriX methode hoef je alleen niet in een herbeleving. Je hoef ook niet te vertellen wat het trauma is, of wat hetgeen is waar je graag de lading vanaf wil hebben. En de triggers worden afgehaald van alle zintuigen waar trauma ervaringen opgeslagen kunnen zijn, waardoor een trauma erna ook echt weg is.

Tot slot:
Die gevoeligheid, dat vertrouwen in het kunnen volgen van ‘jouw flow’, van jouw gevoel, dat wat 100% klopt voor jou, gun ik jou ook. Weg met al die ballast, fijn dicht bij jezelf  Met de aandacht bij jezelf en contact makend met dat onbewuste deel en met je gevoel, maakt het leven een stuk makkelijker, dan beweeg je met gemak mee met wat er op je pad komt. Dan weet je welke kant het op wil, en dan lééf je.

 

 

 

 

Voel je vrij om te bellen of mailen als je meer wil weten, of bel of mail om een afspraak te maken.